marți, 10 iunie 2014

Skillet Chocolate Chip Cookie/Un biscuite mai marisor la tigaie

Cautam in weekend o reteta de prajitura cu fructe de sezon, fara sa stiu exact ce vreau. M-am uitat prin frigider, era unt, niste ciocolata, reusisem sa pastrez si cateva cirese. A rezultat un biscuite. Am adaptat reteta dupa cea de aici

210 g faina alba
10 g faina secara
50 g zahar brut pudra + 1 plic zahar vanilat
130 g unt
1 ou mare
1 lg-ta praf de copt
150 g ciocolata maruntita
sare, scortisoara
caramel, cirese

Am amestecat fainurile cu praful de copt, sarea si scortisoara. Am topit untul. Peste unt am pus zaharul si oul si am omogenizat bine de tot cu telul. Rezulta un amestec destul de lichid si cremos, care se toarna peste faina, se omogenizeaza, dupa care se adauga ciocolata maruntita. Nu amestecati in exces. Am impartit in doua aluatul, am aplatizat cele doua bile si le-am pus la frigider pentru aprox. o ora. Peste primul aluat asezat in tigaie am pus cirese si niste sos caramel si am acoperit cu aluatul doi. L-am crestat ca sa iasa aerul si sa-l pot presa peste cirese. Am copt 40 de minute la 170 de grade. Faceti testul cu scobitoarea. 

E un biscuite grozav de bun si versatil, se poate "umple" cu ce va place mai mult.

Later Edit: ca tot mi-am amintit, noi mai facem plimbari mai lungi, asa, prin oras si radem destul de des, printre altele. Intr-o zi, statea sa ploua si am grabit pasul, cautam sa iesim din Parcul Botanic. Si cum ne grabeam noi, gafaind lejer, am purtat urmatorul dialog, in ideea ca ne vor da la stiri la Pro Tv:
"doi tampiti, care pretindeau ca fac gimnastica ..."
"s-au ratacit in Parcul Botanic. si plangeau ..."
"si mai aveau un singur biscuite ... si nu stiau cum sa-l imparta la 2."
Eu, de obicei, imi iau mancare la mine cand merg la "gimnastica". Biscuitele asta e divizabil, dar prima felie o cere si pe a doua. Americanii-s de vina. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu