duminică, 19 mai 2013

Salata de legume coapte

Tare mult mi-a placut salata asta calduta. De fapt, am si combinat ingrediente care se-nteleg bine intre ele (zic eu) si-s fix pe gustul meu. Ideea e ca pofteam la cartofi cu malai de ceva vreme si pana la urma i-am integrat in salata. Intamplator am vazut concursul Costa d'Oro pe blogul lui Nicolai. Eu nu prea-s cu concursurile, se stie, insa, o data pe an, de ce nu :). 

Salata nu-i deloc complicata, daca nu va place sparanghelul, il excludeti si gata. Am folosit: 2 cartofi marisori, 2 cepe, 1 ardei kapia, 6-8 rosii cherry, 8 fire de sparanghel, muschi de porc afumat, feliat subtire si castravete pentru prospetime. Am facut dressing-ul din zeama de la jumatate de lamaie, 3 linguri de ulei extravirgin Costa d'Oro, sare, piper, un varf de cutit de cimbru uscat, marar proaspat, cativa fulgi de ardei (foarte!) iute si partea alba de la un fir de usturoi, tocata fin. 


Cartofii taiati cuburi i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, impreuna cu ardeiul taiat fasii si ceapa taiata in bucati mari, in 4 sau in 6, depinde cat e ceapa de mare. Am presarat cu sare, piper, malai, am stropit cu ulei de masline si-am dat tava la cuptor, la foc mare, pana s-au rumenit frumos legumele. Desigur, le-am mai verificat si intors, sa se rumeneasca pe ambele parti. Sparanghelul l-am tras scurt la tigaie in unt si putin ulei (o lingurita din fiecare), impreuna cu un catel de usturoi zdrobit; la fel am procedat cu rosiile, mai mult ca sa prinda luciu :). A rezultat ceea ce se vede in farfurie. 




Cam asta e salata, cum spuneam, nimic complicat. Eu am testat si cu branza de capra faramitata pe deasupra, mi s-a parut ca-i de bine. 


Duminica buna si vara senina s-aveti! In alta ordine de idei, sper sa postez mai des aici, ca nu degeaba mancam enorm si gatim monstruos :). 

duminică, 5 mai 2013

Nu am nimic de declarat, in afara de faptul ca am capatat un sac de faina de tip x de la o moara la fel de necunoscuta (nu o picat bine sa intreb ce si cum) si ma pusei azi, desigur, sa testez faina. Cu toate dubiile ce le am in continuare la mine, faina s-o comportat bini di tat, cel putin la pizza asta. Urmeaza un cozonac, posibil, sa vedem cum se descurca. Sau ce-oi avea chef.




In cealalta ordine de idei, fie ca, daca vreti. Eu nu le am cu urarile trendi, sarbatoarea asta s-a intamplat sa fie usor bizara pentru mine in ultimii ani. Anul asta barem o fost liniste, cel putin pana acuma :). Va prezint numa' niste felii de beigli, care nici nu e beigli, ca nu are cantitatea de grasime pe care o pretind retetele. Nuca e mai din ciocan, asa, ca o cedat robotu' definitiv si nu am masina din aia de macinat. Insa e bine sa ai, zau.