luni, 18 noiembrie 2013

Cornulete cu migdale

Mi s-a facut pofta vazand poza cu ceva cornulete nu mai stiu pe unde. Mai facusem, insa dupa alta reteta, asta e a mia, incropita, reusita. Glumesc, desigur. Astfel, se macina fin 100 g de migdale fara coaja, se amesteca cu 170 g de faina, praf de sare; se "faramiteaza" toate astea cu 130 g de unt de 82%, se adauga o lingura de miere si un ou mic si se framanta cat sa se adune aluatul. Aluatul aplatizat, invelit in folie de plastic,  tre' sa stea la frigider 30 min ... 1 ora, dupa posibilitati. Se taie in fasii late de aprox. 2 cm si se ruleaza fiecare fasie, dupa care se portioneaza la dimensiunea dorita si se formeaza cornuletele. E mai bine sa nu subtiati capetele, ca se ard. Oricum se caramelizeaza destul de repede de la miere, eu le coc la 170, am si ars o tura. Nu stiu sa va zic exact cat sa stea la cuptor, vedeti, testati.
 
Pozele nu sunt superbe, doar ca sa va prindeti ce si cum. In cea cu osul am subtiat capetele, se vede ca s-au ars. Imi imaginez ca sunt grozave cu alune de padure sau nuci in loc de migdale.
 
 




 Altfel, suntem sau nu mai suntem bloggeri culinari? Glumesc, desigur. Nu ca am fi fost vreodata :). Noi. Adica eu. Saptamana buna! 

Un comentariu: