duminică, 17 martie 2013

Foietaj rapid sau cum sa nu mai pranzesti duminica

Mi s-a nazarit sa foietez, ca mai imi ramasese niste unt si niste crema de la dobos si am zis sa le gat pe amandoua. N-am mai facut foietaj din asta pana acum, l-am tot vazut pe bloguri, o sa ma pun sa caut un link unde era foarte fain exemplificat. Aluatul e banal, cata faina, atata unt (evident, gras, nu bullshit, ca nu se face cu bullshit), apa - aprox. jumatate din cantitatea de faina, praf de sare; eu am mai pus si niste stropi de otet. Nu ma pun sa explic ce si cum, se face foarte usor, vedeti in pozele de pe Google. 







Nu credeam ca o sa fie asa de misto. Am vrut sa fac niste mini tarte, am copt in forme, dar s-a umflat asa tare, ca le-am umplut pana la urma cu crema aia dupa cum se vede. Cam din astea am mancat eu azi, ma duc acuma sa incalzesc zupa, ca-i aproape tarziu. Nu mai gasesc blogul ala cu poze faine, dar vedeti aici


Ieri m-am imprietenit cu dobosu', asta e mic, foile-s din 3 oua. E versiune beta, mai lucram la crema, sa nu fie cu oua. Daca nu uit, incepem seria de poze cu jucarii din oua kinder. Daca nu uit. Numa' sa nu zica vreun colectionar ca-l plagiez. Sara buna!

Un comentariu: