miercuri, 20 martie 2013

Chec cu lamaie si mac

Era sa uit de desertul pentru Bucatar Curajos de luna asta, de fapt, nu mi-am dat seama in ce data suntem. Prajitura Cristinei a picat destul de bine, mai ales ca nu mai facusem chec cu lamaie pana acum. Se face usor, repede, e o prajitura de orice zi, zic eu. Am facut jumatate din cantitate, ca sa nu ne plictisim de prea mult chec. Am folosit: 200 g faina, 70 g zahar brut, 125 g unt, 2 oua, 50 g mac, 50 ml smantana dulce, zeama si coaja de la o lamaie mica, 1/2 plic de praf de copt, esenta de rom. Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Am adaugat ingredientele lichide (zeama de lamaie si smantana), romul, coaja de lamaie, din nou am mixat; la final, faina amestecata cu praf de copt si macul. Am mai pus si bucatele de ciocolata cu crema de lamaie, alea care sa vad la suprafata. O sa mai fac prajitura asta, ca mi-a placut textura, seamana cu reteta dupa care fac de obicei mufinele. Adica are suficient unt. 



Capacu' de borcan vopsit cu mâţa e ca sa vedeti cat de talentata is eu. Si cum stiu sa reciclez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu