luni, 25 februarie 2013

Rulouri cu urda si spanac

In mare graba am facut rulourile astea, am zis sa nu sar si luna asta peste reteta de la Bucatar Curajos. Au iesit bune, chiar daca eu nu-s foarte prietenoasa cu urda. N-am urmat intocmai reteta Angelei, vedeti la ea ce si cum, am adaptat la ce aveam in frigider si la gustul meu, ca mai mult eu mananac paste in casa. Pentru aluat am folosit 200 g de faina, 2 oua mari si un praf de sare. Am lasat aluatul la odihna o ora si l-am intins la masina de paste. Umplutura am facut-o din 400 g de urda (romaneasca, de la Oly, mult mai buna decat credeam eu), 100 g de cascaval, 130 g de spanac congelat, 1 ou, o ceapa, 2 catei de usturoi dati pe razatoare. Ceapa tocata mic am calit-o in unt si putin ulei pana s-a inmuiat bine de tot, dupa care am adaugat spanacul si le-am lasat sa lege o tzar' de prietenie in tigaie. Am amestecat toate ingredientele, am umplut si am rulat. Pam pam. Am fiert rulourile astea invelite mai intai in folie de plastic, stransa bine la capete si-n folie de aluminiu, nu stiu daca sa fi fost esentiala asta de aluminiu. Cred ca merge si numai in plastic. Mi s-a parut oarecum mai practic decat cu prosopu'. Mno, si cam asta e, dupa ce s-au fiert (cam 10-15 minute le-am tinut la clocotit) le-am taiat in bucati (mini rulouri) si le-am plasat intr-o tava unsa cu unt, am turnat niste sos de rosii peste ca m-am gandit ca or fi prea seci altfel si am presarat ceva cascaval pe deasupra. 




Daca vreti sa faceti ceva de genul asta, merge sa puneti rulourile direct la copt in sos de rosii, nu mai trebuie fierte in prealabil. Eu mai fac ceva de genul asta, insa cu branza de burduf si spanac sau urzici si cu foi de lasagna de casa.

2 comentarii:

  1. Si eu m-am gandit sa pun in folie la fiert, dar cum, spre rusinea mea nu am mai testat metoda desi am vazut-o, am facut asa cum era in reteta. Acuma stiu ca se putea, dupa cum spui si tu si era mai usor. Imi place ideea cu rosiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, sa stii ca nici eu n-am mai testat inainte, doar am vazut la TV, insa eram asa in graba incat nu m-am mai gandit daca o sa fie ok sau nu, am facut pur si simplu cum am vazut. Si a mers foarte fain. Am pus sosul de rosii ca mai aveam un borcan cu sos bun din ce am conservat in vara si m-am gandit sa fie un pic de contrast de gusturi, n-am prea avut chef de sos cu mult unt :)

      Ștergere