sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Prajinita la cuptor

E varianta mai comoda, cel putin pentru mine, de a face pita asta cu ou. Am vazut la un moment dat nu mai stiu pe ce blog si am tinut minte, ce bine ca am tinut minte. Eu n-am mai mancat de ani buni pita cu ou, mi se pare prea mare efortul cu prajirea. Varianta asta e sublima (sau divina? delicioasa? cum s-ar zice ca sa fie cu succes), pur si simplu. Am dat 4 felii dintr-o Tartine Bread prin ou (1) batut cu 3-4 linguri de lapte si un praf de sare, le-am inmuiat bine sa absoarba maglavaisul si le-am pus in tava pe hartie de copt. Peste feliile de paine am pus bucatele de unt, uniform, sa imbibe bine felia. Am dat la cuptor, la foc mare, am scos tava cand o prins untul sa se topeasca (ma holbam prin usa aragazului, nu de alta) si l-am intins cu cutitul pe toata felia. Am lasat pana o facut crusta de ou la baza si am intors apoi feliile. Le lasati in functie de cat vreti sa fie de crocante&rumene la exterior, toata chestia dureaza cam 15 minute. Le-am mancat numai cu miere, dar is asa de versatile. Pentru mine asta o fost dezmat, cum ar zice bloggerii celebri. 


Oul e de la buna-mea, de-asta culoarea. Maglavaisul meu a fost destul de subtire tura asta, painea, cu miez destul de aerisit, asa ca s-a cam scurs si mi-a facut crusta mai degraba pe "fata" de la tava, data viitoare fac un amestec mai gros, ma misc mai iute, vad eu cum fac sa am crusta de ou pe ambele parti. Oricum, ideea e ca painea face gustul, deci prajinita nu-i deloc banala. As putea sa emfatizez (sau sa emfazez ?!) acuma cu argumente tip moist and buttery on the inside, lovely, crunchy crust, etc., dar asta numai bloggeri celebri o fac. S-a-nteles, nu? Uichend bun!


2 comentarii:

  1. Pare mai buna este asa decat prajita.Trebuie incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie mi-a placut exagerat de tare, incearca sa vezi cum iti place mai mult :)

      Ștergere