duminică, 27 mai 2012

My Valentine

Acum am descoperit-o, o tot ascult si nu ma satur.

sâmbătă, 26 mai 2012

Post frivol, cu un pic de clisa si rosii romanesti

In dimineata in care constati ca incapi in BLUGII AIA din timpul facultatii (cei luati la inceput de bunaciunizare is un pic larguti chiar), AIA care zaceau de vreme buna in dulap si la care te uitai, asa, cu oarecare jind si resemnare in acelasi timp, consideri ca aproape ca ai invins. Adica, mai ai vreo 3 kile (am zis sa ma opresc la 56) si dupa aia poate-ti faci o mini tarta, dar mini, cu siguranta. Deci da, 6 kile s-or dus, incet si sigur, mancand bun&bine. Ma rog, asta-i parerea mea, ma gandesc ca daca nu mai is asupra mea, ceva tot am facut bine in perioada asta :)). O sa revin, probabil, cu ceva detalii. Indiferent ca intereseaza pe cineva sau nu, merita sa ramana in arhiva.


Acuma, sa revenim la farfuria de mai sus. Ma dusei sa iau soc si alte alea din piata, ajunsei la Billa si dadui peste rosii de pe la noi. Am stiut ca nu-s ideale, dar am luat, de pofta. Ajunsa acasa, am daramat tot, dar am reusit sa scot clisa din congelator si sa tai cateva felii simbolice, ca nu putea sa lipseasca din peisaj. Ulterior am luat o ceapa verde, cum naiba sa n-o pui langa clisa si celelalte. Daca vrei, poti, desigur. Uichend bun! 

miercuri, 16 mai 2012

Unt aromat de casa si crema de branza

Am tot vazut pe bloguri untul asta si cum mie imi place ciobanitul de apartament, s-a potrivit cu ce aveam in frigider si l-am facut. Am avut o cutie de 1 l de smantana dulce (Dorna de 32%, always and forever) si 1 l de lapte, dar asta n-are legatura cu untul, ci cu branza. 

Practic, smantana dulce se bate cu mixerul pana scoatem untul din ea. Sau zerul, cum decideti. Mai intai devine frisca pufoasa, apoi se "taie" si la un moment dat o sa vedeti cum se separa lichidul de grasime. Aruncati lichidul de cate ori e nevoie, presati cu lingura untul ca sa iasa tot, pana il eliminati complet. Am amestecat untul cu sare grunjoasa, piper verde, cimbru uscat si putin chimen. Dupa aceea, l-am invelit in hartie, i-am mai pus un ambalaj de folie de aluminiu la exterior si l-am pus la frigider. E bestial. Zic sa faceti o prima tura din 500 - 600 ml de smantana, o cantitate mai mare nu-i foarte misto de batut cu mixerul. O versiune cu poze, aici.



Din lapte am facut branza dulce, pe care am pus-o la scurs si am mixat-o fin (cu mixerul vertical) cu smantana dulce, iar la final am sarat dupa gust. Smantana se adauga gradual, in functie de cum vreti sa fie consistenta. E cremoasa, dulceaga, grasuta si asa de buna! Ideea e de la Laura Adamache, am facut si varianta ei la un moment, dar mi-a iesit cam lichida, nu stiu de ce. Vedeti ce si cum la ea pe blog





In rest, I got stone, baking stone si multa paine la congelator, asa ca habar n-am cand o testez. Am facut si prima tura de socata, deloc dulce, foarte aromata si faina, doar ca daca tinea caldura, fermenta mai bine. Oricum e misto.

marți, 8 mai 2012

30.

Ok, 30 si o zi, treaca de la mine. Weekend haotic, organizare mega defectuoasa de la mine putere, dar, pana la urma o fost cumva. In rest, mi-s in grafic cu bunaciunizarea, minus niste jumari de gasca, ceva tort de cioco si ceva cartofi noi rumeniti, toate in ultimele zile. Varsta asta sper sa devina placut interesanta si sa ma puna sa-mi asum cat mai multe riscuri. Asa cred eu c-ar trebui, daca tot am ajuns pe la jumate.



A se observa ca am scanduri noi, am fost in pod si am gasit scanduri de cand avea strabunicul meu stupi. Sunt excesiv de misto. Nu-s convinsa ca o inteles taica-miu la ce imi trebuie, buna-miu nici atat, dar s-au implicat in rand cu mine. How cool is that?