sâmbătă, 11 august 2012

Gateli, chestii, socoteli, nimicuri

Ca de cand nu ne-am vazut :). No, sunt zile si zile in viata omului, unele parca ai cam vrea sa le stergi sau sa le indesi in sertarase si sa-ncui bine, pana tura viitoare. In orice caz, de gatit, gatim si mai si mancam. 

Incep cu niste ardei umpluti, foarte buni, clasici: la 500 g de carne (vita+porc), am pus doua cepe tocate marunt, calite cu morcov si patrunjel ras, o bucata din fiecare. Plus o juma' de ceasca de orez si sare, piper. De verdeata am uitat, asa ca am pus frunze direct in oala, telina si patrunjel. Sosul l-am facut din (3) rosii proaspete, din alea mari, oparite si curatate, facute pasta cu robotul. L-am indoit cu o tzar' de apa, cat o fost necesar ca sa acopere ardeii. Dupa cateva clocote pe aragaz, am dat oala la cuptor pana o scazut sosul. 

Ceva de genul: 




In alta zi am facut un pandispan cu prune, care mi-o iesit tare bine, plus niste saratele cu untura. Si ceva ciocolata de casa.



Am copt niste vinete.


Am facut un curry cu vinete si linte, destul de iute, dar bunut.


Am mancat mure.


Mi-am luat flori din astea, durabile. 


Mi-am luat forme din astea de la DM.


Am facut mini cheese-cakes.


Am mai facut un soi de burgeri cu focaccia, ca asa imi fu pofta.


O tarta rasturnata cu caise, cu smantana si gem de afine. 


Sau doua mini tarte cu gem de caise si mere, cu firimituri de aluat deasupra.





Pentru astea mici, am facut aluatul din 100 g de faina, 50 g unt rece si o lingura de apa rece, plus 30 g faina, 15 g unt si o lingura de zahar pentru crumble. O ceasca de gem de caise si mere, taiate felii subtirele. Crusta coapta separat vreo 10 minute, apoi unsa cu gem, asezate feliile de mere si presarate firimiturile, dat din nou la cuptor. Foarte faina combinatia de gem de caise si mere.

In rest, uichend bun si sper sa revin la un soi de rutina, macar pe blog :). Vreau sa-i schimb fata si nu stiu cum inca, mai vreau sa aranjez etichetele astea, ca-s alandala si tot felu' de chestii d-astea. Imi doresc succes, ce sa zic :). 

4 comentarii:

  1. Cum ai copt acele minunate vinete si la ce le-ai folosit? Arata minunat!! Intreb pentru ca vinetele sunt legumele mele preferate :), spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai le-am crestat asa cum se vede, le-am dat cu sare si cu zeama de lamaie si le-am pus la scurs cam 15 minute, daca vrei si ai rabdare, le poti lasa mai mult. dupa aceea am uns miezul cu ulei (uniform) si le-am pus in tava pe hartie de copt cu miezul la tava, cum ar veni :) la foc mare (la cuptorul meu), la etajul de sus la aragazului. cam 30 de minute dureaza, mai verifici sa nu se arda. nu le-am mai intors ca nu mi s-o parut necesar. la salata clasica de vinete le-am folosit, desi se pot manca asa, numa' cu paine buna, ca miezul devine cremos, se poate scobi cu lingura si pune direct pe paine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super si multam' pentru raspuns ;)!!

      Ștergere