vineri, 24 august 2012

Batoane de pandispan cu gem de caise si glazura de ciocolata

Nu tot ce zboara se mananca, dar daca ti se extrage un molar de minte si te mai si coase dupa aia si stai cu dureri pre si post operatie vreo 2 saptamani, mancand cu lingurita sau mai deloc, s-ar putea sa-ti doresti chiar si batoane magura, printre altele. Am reusit sa inchei fraza asta lunga :), iata. Oricum, panica e a pacientului, zic eu, la fel si amanarea. 

Dupa ce vazui lista aia luuuunga cu ingrediente inghesuite pe un ambalaj asa de mic cum e cel al batoanelor magura, zisei sa fac si eu o treaba, asa ca au rezultat niste prajiturele neasteptat de reusite. Nimic complicat, un pandispan clasic cu cacao (3 oua, 60 g faina, 30 g cacao, 90 g zahar, 2-3 linguri de ulei, copt in tava mica de 20x23), gem de caise si o tabla de ciocolata cu lapte, topita cu o feliuta de unt. Pandispanul n-a iesit prea inalt, dar s-a potrivit la fix pentru genul asta de baton. L-am taiat in 2 foi, pe mijloc, am uns cu gem, am presat bine foaia de la suprafata, l-am dat la frigider cam juma' de ora, acoperit cu folie de aluminiu. L-am impartit in batoane si-am glazurat cu cioco. Am inmuiat marginile in ciocolata (foaia de la baza ramane fara cioco, e mult mai simplu asa) am asezat batoanele pe tava si apoi am glazurat si deasupra. N-am stat sa le bibilesc, sa fie glazura uniforma, neteda, etc, ca n-are sens, is prea bune, prea de casa asa cum is. Si cam atata, am dat la frigider pana s-o intarit glazura. Excelenta gustare, recomand un gem acrisor ca umplutura ca sa contrasteze fain cu ciocolata. Nu va tineti de prostii, faceti batoane la copii! Glumesc, desigur. Dar eu le-as face :).




3 comentarii:

  1. ce fain! seamana a Sacher, daca-i pui gem de caise cam acolo-i.

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asa, chiar cu ocazia lor ma gandeam la un tort de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce fain pot sa arate!!! Caise si ciocolata!! Super ;)

    RăspundețiȘtergere