luni, 23 iulie 2012

Placinta cu mere, pere si niste prune

Chiar nu m-am gandit sa o postez cand m-am apucat de ea, dar a iesit asa de buna ca zic eu ca merita. Am facut un aluat din 300 g de faina si 130 g de untura, plus 2-3 linguri de smantana. In prima faza am omogenizat faina cu untura rece, pasand cu furculita si apoi am adaugat gradual smantana pana am vazut ca se "aduna" aluatul in jurul furculitei. Nu trebuie framantat, ci doar adunat si facut bila, pe care apoi o aplatizati usor. Dupa aceea l-am impartit in 2, am intins fiecare bucata cu palmele si am impachetat ca aici, de doua ori pe fiecare. Le-am pus la frigider cam o ora, invelite in folie de aluminiu. Fructe, ce sa zic, puteti aduna 1 kil linistiti, in combinatia care va place. Eu le-am taiat bucati nu prea mari si le-am pus pe foc cu zahar, esenta de rom si vanilie. Le-am lasat pana s-au inmuiat bine si a scazut lichidul, de erau pe cale sa devina gem. Asa am vrut de data asta. A, ca era sa uit, prima foaie am pus-o la copt singura, intepata cu furculita din loc in loc, cam 10 minute la foc mai mare. Sigur ca depinde de cuptor, asa ca adaptati. Dupa aceea vine umplutura si foaia de deasupra, intepata si ea cu furculita, cum se vede si in poze. 

Aluatul are ceva untura, dar rezulta foarte fraged si sfaramicios si nu se simte aroma de untura. Desigur, puteti folosi unt, dar sa fie gras si bun. Cu untura e alta chestie insa. Eu m-am trezit mancand si tot mancand, am zis ca o fi ceva in neregula cu mine, dupa aceea o zis si C. ca iti tot vine sa mananci fara sa te opresti. Deci a fost buna :). 





Si, din seria ce mai cinez eu pe covor cand sunt singura acasa, vinete perpelite in putin ulei, ardei kapia, asemenea si niste branza rasa.


Ultimele paini, facute de drag, dar pana la urma s-o dovedit cu mare folos :). Nu arata cum ar trebui, dar am impresia ca maiaua mea face paine din ce in ce mai buna. Mai nou imi place mult cea cu masline doar unsa cu unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu