marți, 26 iunie 2012

Un fel de chips-uri cu malai

Pentru ca nu sunt tortilla chips, eu am folosit malai de-al nostru si faina alba. Dar, nu-s rele deloc, merg si cu sosuri, si fara, doar cu bere. Am folosit 200 g de malai si 100 g de faina alba, sare, un pic de boia, 2 linguri de ulei de masline, 150 ml de lapte. Lapte, pentru ca trebuie sa-l consum (de fapt asta a fost pretextul), sigur ca merge si cu apa. Aluatul a fost usor lipicios, asa ca am presarat faina alba cat sa nu mai fie, dar sa ramana molcut. L-am lasat sa stea un sfert de ora. L-am intins in foaie foarte subtire pe blatul infainat, apoi am decupat. Data viitoare as prefera blatul uns vag cu ulei, pentru ca nu e cazul sa inghita extra faina, oricat de putina pare. Se coc la foc mare, cam 10 minute, intoarse dupa primele 5. Atentie sa nu se arda. Au iesit un pic tari triunghiuletele astea, le-as fi vrut un pic mai fragede. Ma gandesc sa inlocuiesc uleiul cu untura (cea de rata le-ar da aroma faina) cand o sa mai fac, intotdeauna rezultatele sunt altele si nu trebuie folosita cantitate mare de untura. Mai cercetez si revin. Sara buna!

3 comentarii:

  1. Pfiii,o idee grozav de sanatoasa !
    Foarte fain.
    Felicitari si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata, chiar ieri am vazut la tv o reteta de nachos care avea si asa ceva si ma gandeam cum se fac

    RăspundețiȘtergere
  3. ma gandesc ca prajiti is chiar mai buni, numa' n-am incercat inca. de iesit iasa destul de ok si cu malai si faina alba, insa nu-s ca aia de cumparat :). da' merita incercati barem :)

    RăspundețiȘtergere