miercuri, 11 aprilie 2012

Pasta de fasole rosie cu leurda

Nu puteam sa ratez combinatia, sigur ca nu. Aici e pasta de fasole. Asta nu are masline, usturoi si cimbru. E bine sa o lasati o juma' de ora la frigider inainte sa mancati, ca sa-si lase leurda aroma. Ah, si slanina e pur si simplu decor acolo.


De leurda si alte ierburi is pline pietele. E foarte misto sa te imbie doamnele cu "hai, domnisoara, la leurda, spanac, stevie", etc., e regal, de-a dreptul. Azi m-am dotat cu leurda, untisor, urzici, macris si stevie. Nu stiu ce fac din ele, dar m-am gandit la paste de casa cu urzici si ceva branza la cuptor, o tarta cu leurda pe care vreau s-o refac, apoi mamaliga cu mancare de urzici si cate si mai cate. Cica de maine "incepem lupta", zice colegu'. Cu kilogramele, desigur. Eu sunt intr-un proces de bunaciunizare, vreau ca pana la cumplita varsta de 30 sa castig si lupta cu kilele, si cu cearcanele, si cu paloarea de pe fata, si cu toate, toate :)). Partea proasta e ca pana la terifianta zi e mai putin de o luna. Dar nu ma las, bag tare. Multa iarba, ceai de soc cu lamaie si ghimbir si MgB6, daca nu uit. Vreau sa mi se zica, bai, femeie, nu ti se vede varsta. Mai vreau un tricou cu "I love my sourdough", cine stie, poate il si primesc si un pozar nou, ca sapuniera, saraca, vrea sa se duca-n raiu' ei. Gluma-i gluma, da' chiar rasufla din ce in ce mai greu si eu continui sa trag de ea. S-avem noroc si cat mai multa iarba ;)!

L.E. Altceva vroiam sa zic, de fapt. Ajunge lumea pe aici cautand mancare de leurda. Parerea mea e ca leurda ar trebui consumata cruda, in salate, in prima faza. Daca nu va face rau, bineinteles, ca poate nu o tolereaza toata lumea cruda. Gustul e foarte echilibrat in salata, cu un pic de otet, ulei si sare, leurda-i numa' buna de usturoiata. Eu inca mai testez, dar nu am ajuns la o mancare/varianta de a o gati care sa mi se para cu adevarat foarte misto. 

4 comentarii:

  1. poti sa stai tu linistita, ca din poze cel putin nu ti se vede varsta (deci trimiti o poza in locul tau, cand consideri :D)
    tarta cu leurda - vreaaaaau !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) iti dai seama ca fac si eu haz de mine, nu, nu par asa batrana, ca seman si pe maica-mea si na, un rid, doua, numa io le sesizez. ne mai putem si masca, so :) cat despre tarta, inca una si ma las, macar o tzar de vreme :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Paste fericit Delia! Iti doresc multe bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!

    P.S. Blogul meu (Incepator in bucatarie) este in schimbare... Dau de veste imediat ce il pun pe picioare pe cel nou.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto, multumesc, Paste fericit si voua! am tot intrat si n-am gasit postarea care aparea ca ultima, acuma vad ca nu mai e blogul :). pai sa vedem schimbarea, am impresia ca va fi chiar relevanta :) sa-ti iasa cum vrei tu!

    RăspundețiȘtergere