vineri, 9 martie 2012

Batoane de cereale

Si marmota o tot invelit la batoane, decupand stramb si foarte nerabdator hartia aia alba. Nu stiu exact cate or fost, cam douazeci si ceva. Is destul de vlagaless in perioada asta, probabil din cauza ca se schimba anotimpul. M-am trezit ca am nevoie teribila de batoane din astea cu energie, pe langa alte alimente bune. 

Ingrediente: 150 g nuca prajita + 50 g arahide nesarate, prajite usor, macinate impreuna a.i. sa ramana si niste bucati mai mari, 30 g seminte de dovleac crude, 30 g susan, 20 g nuca de cocos, 130 g amestec de cereale, 1 lg-ta scortisoara, 50 g stafide, 100 g amestec de ananas si papaya uscate, 2 banane pasate cu 50 ml ulei (Olisana am folosit), 30 g unt topit amestecat cu 5 linguri de miere. Tot ce aveti de facut e sa amestecati ingredientele uscate si peste ele sa turnati cele lichide si sa omogenizati bine. Le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presati bine si dati la cuptor la 190 - 200 de grade (asta-i valabil pentru cuptorul meu) pana se rumenesc putin la suprafata. Din amestecul pe care l-am incropit eu aici nu rezulta niste batoane foarte dulci, dar mie imi plac asa. Sigur ca puteti pune mai multa miere, daca vreti. Combinatiile sunt nesfarsite. Eu am taiat batoanele calde, cred ca daca le lasam sa se raceasca bine de tot, s-ar fi taiat mai frumos. Dar nu mi se pare esential, esential e ca te hranesc bine. 

Am facut si unt de arahide, foarte bun, foarte satios. Sa incercam sa mancam cat mai colorat, zic!




4 comentarii:

  1. asa-i, prinde foarte bine sa le ai in frigider :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am facut si eu acum cateva saptamani si nu ma mai saturam de ele... reteta mea e putin diferita, dar asa cum spuneai si tu... combinatiile sunt nesfarsite, iar rezultatul e clar: bomba de energie!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  3. drept sa zic si eu am mancat mai multe decat trebuia in primele zile, ca sunt foarte bune. dar zau ca trebuie sa faca parte din alimentatie, zic eu :)

    RăspundețiȘtergere