miercuri, 11 ianuarie 2012

Ce-am mai rulat - cascaval si curcan, din nou

Am facut cascaval de casa si am repetat cu curcanul, ca la rev. Cascavalul e (aproape) cum am vazut la Aphextwinz, revin mai incolo cu detalii.

E destul de usor de facut cascavalul si merge mai repede decat va imaginati. Eu nu am respectat reteta, in sensul ca nu am pus telemeaua de la inceput. Nu am vrut sa pun deloc, pana la urma am pus-o pe parcurs. Zic sa faceti exact cum zice la reteta, asa voi face si eu data viitoare. Treaba n-o mers cum imi imaginam, anume ca unsa, dar am obtinut cascavalu' si asta conteaza. Din timpul procesului: untul s-a separat si cam asa a si ramas, cel putin partial; mi s-a adunat materia din oala sub forma de bila, nu tare, insa deloc fluida, doar maleabila. Dupa ce am mutat-o in 3 oale (ca s-o prins usurel), gandindu-ma ca poate se transforma pana la urma, am lasat-o balta. Am indesat-o initial intr-o cutie de plastic, nu mi-a placut cum se adapteaza la recipient, asa ca am pus-o pe hartie de copt, cu scopul de a face rulada, ceea ce am si facut. Am intins cascavalu' cu sucitorul, am presarat boia si am rulat strans. Mi se pare ca o iesit bine. Se putea felia si manca imediat dupa rulare, dar am lasat-o totusi la frigider, sa se intareasca bine. Astfel, n-as putea spune ca am gresit neaparat, atata vreme cat e bun, e cascaval. Tambalaul din bucatarie sper ca l-ati citit printre randuri.



Am inceput etapa lactatelor de apartament. Una din marile mele frustrari (practic sunt doua) e ca nu am unde sa afum carne si sa fac gratare. Caci una nu ar exclude-o pe cealalta, daca intelegeti legatura. Ar avea o baza comuna :). Pe bloc nu pot sa amenajez.

6 comentarii:

  1. ce-mi pace cum arata asa rulat. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa, am gasit si povestea cu mezelu, de fapt o vazusem da cum era 2012 prea la inceput n-am tinut minte. Eu am facut o cehstie la fel da cu porc, a iesit buna dar cam uscat carnea, mi-ar placea sa fie mai zemoasa ... a ta arata mai moale. incercam.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine si da bine ca aperitiv, eu m-am gandit sa pun un carnat afumat in mijloc de ex, ierburi uscate, mai vad eu. seara faina Anca!

    RăspundețiȘtergere
  4. uscata e si asta, nu prea are cum sa fie altfel, ma gandesc. pe mine nu ma deranjeaza prea tare, drept sa zic. mai ales ca o mancam rece.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma amuza titlul, m-am gandit la altceva :))
    Delia ma bucur ca ti=am gasit blogul, este foarte dragut, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. pai da, te duce cu gandul :), ar trebui sa ma rezum doar la mancare, dar na, incercam sa ne mai amuzam cat de cat. multumesc frumos de vizita.

    RăspundețiȘtergere