duminică, 6 noiembrie 2011

Supa crema de linte

Am facut o ciorba cu linte si carnati si mi-am pastrat din lintea fiarta si pentru o supa crema, portie mica, numai pentru mine, ca numai eu mananc asa ceva. Deci, supa crema dintr-un morcov, o ceapa si 10 linguri cu varf de linte deja fiarta. Puse morcovul feliat si ceapa tocata la calit in untura de rata, ca asta era chestia, am vrut aroma. Lasate pe foc pana se inmoaie bine de tot, adaugata lintea si apa, cat sa acopere, lasat sa dea in clocot, apoi mixat totul. Am mai adaugat 2 catei de usturoi dati pe razatoare, foarte putin cimbru uscat si boia usor afumata. Desigur, sare dupa gust. Plus un varf (dar varf sa fie!) de cutit de untura inainte sa pun capacul pe oala, de la mine. Mie mi-a placut mult de tot, zic ca treaba cu untura nu trebuie sa sperie sau sa produca greturi, bineinteles ca se utilizeaza cu decenta, sa nu va imaginati ca baltesc toate alea prin ea. Poate fac poze intr-o zi cand o sa mai folosesc, ca in grame chiar nu pot s-o evidentiez :)). 


A mers foarte bine cu ceapa rosie cu putin otet si sare si pita integrala. 

4 comentarii:

  1. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ah, sa nu mai aud ca se sperie lumea de untura. vai, se sperie de untura da' baga prafuri de-alea gen delicatcnorfasmas. io zic liber la untura, ca o data la nush cat nu strica. iaca, austriecii o folosesc si sunt bine mersi chiar :D!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu zic la fel :) in doze mici. recunosc ca pe mine cand am descoerit unturile astea de gasca si rata m-a luat un pic frenezia si poate am exagerat, dar acum le folosesc cu simt bun :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mimmi, merci de invitatie, o sa vin :)

    RăspundețiȘtergere