sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Rulada cu gem de zmeura

O prajitura foarte rapida, care merge cam la orice ocazie, zic eu. N-am mai facut pana acum, i-a venit randul pentru ca vroiam sa golesc niste borcane de gem din frigider. Am reusit doar partial. Blatul e un pandispan cu cacao, din 4 oua, batute cu 120 g de zahar + 2 linguri de ulei, 90 g de faina si 30 g de cacao. L-am copt in tava aragazului, pe hartie de copt, nivelat uniform pe toata suparafata acesteia. Odata copt, l-am mai lasat 5 minute in cuptorul cald, l-am scos si l-am rulat cu tot cu hartia de copt - m-am cam ars la faza asta, dar nu merge cu manusi de bucatarie, la cat is mainile mele de mici. L-am invelit int-un prosop umed si l-am lasat la racit. Ar fi trebuit probabil sa desprind initial blatul cu cutitul de hartia de copt, apoi sa rulez, dar o s-o fac data viitoare. Cand s-a racit, l-am umplut cu gem, am rulat cat mai strans, l-am imbracat in ciocolata si l-am dat la frigider sa se intareasca glazura. Si that was it cu prajitura, s-a mancat tzac-pac, colegul a zis ca e ca de la magazin. Eu sper sa nu fi fost, ce sa zic :)). Ca doar a fost de casa. 





Rulada poate sa fie de mare efect daca aveti gosti, adica se poate decora si umple foarte misto si bun. Si, foarte departe de rulada, cina mea de aseara, neadecvata momentului, stiu. N-am mai consumat de mult toate astea impreuna, fasolea (facuta de C.) n-a avut deloc adaos de ulei, ceapa a fost coapta si carnatul, facut tot la cuptor. Castravetele, din productia proprie de muraturi, care incepe sa dipara usor. Si na, am luat cu paine ca era calduta inca :). Sambata gustoasa!

12 comentarii:

  1. Foarte faina ti-a iesit.Sunt sigura ca era mult mai buna decat cea de magazin.
    O seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa este rulada! Sunt sigura ca este delicioasa! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. frumusica, frumusica, iar daca ai zis zmeura eu m-am topit :)

    RăspundețiȘtergere
  4. o iesit chiar bine, cred ca mai irmeaza ca mai am gemuri desfacute :)

    RăspundețiȘtergere
  5. o mers bine gemul de zmeura cu ciocolata si blatul de cacao:)duminica faina!

    RăspundețiȘtergere
  6. da, zmeura din gradina, productie foarte buna anul asta a fost:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Place rulada, zmeura+ciocolata, cred ca-i bun, si arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. A iesit superb rulada asta!!! Eu o mai dau gres uneori la rulade :D

    RăspundețiȘtergere