miercuri, 12 octombrie 2011

Gustare cu chiftele de vinete, branza crema de capra si legume

Asa, ca idee de combinatie, daca tot am descoperit branza asta de capra. La chiftelele de legume cel mai mult NU-mi place pregateala. Mi se pare ca dureaza o enormitate. Asta ca o paranteza. 

Chiftelele sunt cu vinete, ceapa alba, ceapa rosie si frunze de ceapa verde, patrunjel proaspat si mult, morcov, oua, gris si faina alba, un pic de ulei. Eu le-am tavalit prin malai si prin gris, mai mult mi-au placut cele cu crusta de malai. Le-am copt, si nu prajit. Le-am uitat un pic prea mult la cuptor, ceea ce nu e indicat, in principiu. Sigur ca la puteti praji in voie, dupa chef. 

Am construit ceea ce se vede: felie de paine unsa cu branza, felie de leguma si tot asa pana la chiftea, branza ca liant. Sau, chiftea taiata pe jumatate si facut turnuletul. Am mai facut si un mujdei, pe care l-am mancat, ca sa aiba fierea motiv sa ma-njure. Sper ca nu prea tare, oricum. 




Rosiile-s de gradina, castravetii din piata si ridichile de la alimentara de vis-a-vis. Toate bune. Branza de capra de la Auchan, ceea ce se vede in eticheta de mai jos. Foarte, foarte buna, la fel ca si smanatana Tudia, cu 30% grasime. Nu stiu daca am vazut sau nu produse Tudia pe la noi prin zona, in afara de smantana asta ce se vinde in vrac la Ocean. O sa le caut cu siguranta, am impresia ca-s altceva. 


L.E. Am gasit site-ul http://tudialactate.ro.

8 comentarii:

  1. Ce bine arata branza asta.
    Si e incredibil ca nu contine adaosuri...
    Iar chiflele tale imbie la masa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca o gasesti pe undeva, incearc-o, e foarte buna. pentru aperitive/gustari etc merge la fix. chiftelele le-am copt prea mult, ce sa fac, se mai intampla :)dar au fost ok, mie mi-au placut

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place la nebunie ideea ta, legume tavalite prin malai coapte la cuptor cu ceva branzica, prezentate ffff fain, mmm - my type of food. Abia astept sa o incerc la urmatorul party, cred ca va fi un aperitiv excelent.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, e un aperitiv fain :) si poti varia cum doresti.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu pot sa cred ca nu am tipat aici ce tare imi place ideea ta :). ca de intrat am intrat de nush cate ori sa ma holbez :))

    RăspundețiȘtergere
  6. pai e o chestie foarte simpla si foarte buna si de efect daca le asamblam mai frumos pentru oaspeti. eu as incerca si cu chiftele prajite, hai, treaca de la mine o tura, ca ar fi totusi mai gustos, de ce sa nu recunosc :))

    RăspundețiȘtergere