sâmbătă, 10 septembrie 2011

Salata calda de sfecla si cartofi

O alta varianta de cartofi+sfecla+un pic de ceapa = bun!, neasteptat de bun. Cum ziceam ieri, am probat azi combinatia cu amestecul de ulei de masline extra, usturoi tocat marunt, cimbru uscat, zeama de lamaie, sare grunjoasa si piper, decat. Feliile subtiri de sfecla si cartofi se aseaza pe hartie de copt, presarate cu cateva rondele de ceapa. In prealabil, eu am condimentat sfecla si cartofii si le-am amestecat cu ceva ulei, in vase diferite, sa nu se coloreze cartofii. Se dau la cuptor la foc mare si se lasa pana devin, practic, chips-uri. Sfecla mea s-a cam ars partial, am scapat-o din vedere, recunosc. Merge feliata si mai grosut, feliile mele au fost subtiri de tot. Acum, depinde ce textura vreti sa aiba sfecla si cartofii, taiati legumele in functie de asta. Pe mine nu ma deranjeaza daca-s mai crocante. Ideea e sa nu le suprapuneti (feliile), pe cat posibil. Asa arata salata mea, pacat ca a fost putina, numai de proba. Data viitoare o sa coc mai multa ceapa, cum fac de obicei, caci nu va strica deloc.  
  

 Cu branza de burduf. Excelenta combinatia.

2 comentarii:

  1. cred ca-i buna rau salata ta de sfecla.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. pai mie mi-a placut mult, asa simpluta cum e :)bine, se poate imbunatati in multe feluri. asta e varianta basic, sa zic asa :)Duminica faina!

    RăspundețiȘtergere