sâmbătă, 20 august 2011

Pandispan cu prune, pere, nuci si caramel

O prajitura foarte buna, mai mult pretext pentru caramel la vremea respectiva, insa merge si pudrata cu zahar si atat. Sau glazurata cu ciocolata alba, de ce nu. Pandispanul l-am facut din 4 oua, batute bine cu 120 g zahar, pana devine compozitia spumoasa, fina si teapana in acelasi timp. Veti sti ca e gata cand reusiti sa "desenati" o fundita cu crema asta cand ridicati mixerul, adica sa ajungeti la ribbon stage. Asa am vazut eu la Paprika TV intr-o emisiune cu prajituri. Aruncati un ochi pe Google pentru mai multa claritate. Am incorporat 120 g de faina cernuta, amestecand foarte lejer cu telul.

In tava unsa cu unt si presarata cu gris am asezat jumatatile de pruna cu miezul in jos, plus ceva felii de pere si cativa samburi de nuca. Din nou, am presarat gris peste fructe si am turnat compozitia de pandispan. Prajitura se coace in aprox. 25 de minute, la 170 de grade, in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit tot in cuptor, cu usa intredeschisa. Daca o scoateti imediat din cuptor, s-ar putea sa se dezumfle. Recomand asocierea cu caramelul, nu strica deloc.

L.E. Ii trimit reteta lui Gaby, pentru Dulce Romanie - provocarea lunii august 2011


2 comentarii: