duminică, 7 august 2011

Pachetele cu vinete, rosii, telemea si busuioc

Le-am facut la prima tura de vinete de gradina. Nimic mai simplu, se feliaza vinetele mai subtirel (nu le-am oparit/grillat/rumenit in ulei ca sa devina maleabile, de-asta vin taiate mai subtire, daca-s mai groase sa pot rupe) pe lung, se sareaza si stropesc cu zeama de lamaie si se lasa putin la scurs. Se tamponeaza apoi bine cu servete de bucatarie si incepem sa impachetam. Eu am suprapus partial doua felii de vinete ca sa-mi iasa pachetelul, sa pot inveli branza si rosia, intre care punem o frunza de busuioc. Nu stiu daca se intelege din poza, eu sper ca da; oricum, se poate face si cu felii rotunde de vinete, pur si simplu se suprapun toate cele, ca la sandwich-uri. Se stropesc cu ulei bun de masline, se sareaza, pipereaza si se dau la copt in hartie ... de copt. E cea mai light versiune posibila, fara carnoase, desi ar merge impachetat si ceva afumat si mai grasut, asa. Si daca aveti rabdare sa rumeniti vinetele usor in unt, e si mai fain.




Si poze de duminica, daca tot m-am jucat azi cu sapuniera. Bilele mele preferate. A zis C. ca-s mai pentru tineret, asa. Probabil ca da.


Si de cand mai insiram si eu bile pe ata.


Duminica faina! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu