vineri, 22 iulie 2011

Prajitura cu gem de zmeura

O prajitura extrem de simpla si foarte buna, si nu pentru ca-mi place mie asa mult. Poate sa o faca oricine, si daca n-ati mai facut prajitura in viata voastra. Aluatul e acesta, se imparte in doua parti egale pentru foi. Fiind foarte moale, se modeleaza&intinde cu palmele in tava unsa cu unt si presarata cu faina si se niveleaza peste prima foaie un strat de gem. Foaia de deasupra eu am pus-o pe bucati, adica am luat cate o bucata de aluat, am aplatizat-o intre palme si-am peticit astfel prajitura; alta metoda n-am gasit la 9 si ceva seara, pe canicula. Se da la cuptor la 180 de grade,  pana se se rumeneste usor (nu uitati de testul cu scobitarea). Daca doriti, o presarati cu zahar pudra. Se pastreaza frumos la frigider, a doua zi e si mai frageda. 


2 comentarii:

  1. cred ca-i foart gustoasa.arata tare bine.
    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. da Sarah e simpla si buna. zi faina si tie!

    RăspundețiȘtergere