luni, 20 iunie 2011

Tarta foarte rapida cu gem de cirese, frisca si zmeura

Trebuia sa fac un desert cat mai repede si cu ce aveam la indemana, asa ca a rezultat tarta aceasta. Blatul e facut din 250 g faina, 150 g unt rece, 50 g zahar, 2 galbenusuri si 2 linguri de lapte, plus un varf de cutit de praf de copt. Toate astea framantate intr-o bila de aluat, lasata la frigider peste noapte si copt blatul de tarta a doua zi dimineata (intepat cu furculita din loc in loc, acoperit cu hartie de copt, peste care vin puse boabe de fasole/linte/orez, ca sa nu se umfle prea tare); uns cat e cald cu gem facut din aprox. 700 g de cirese ramase in frigider, aromatizat cu un fir de menta adaugat in gem spre sfarsitul fierberii. Lasata prajitura in faza asta la racit, apoi nivelat frumos un strat de frisca peste cel de gem, cat vreti voi de gros. Se orneaza cu fructele pe care le credeti potrivite, eu am avut zmeura. Am pudrat cu zahar vanilat, puteti sa radeti ciocolata alba peste fructe sau ciocolata cu aroma de menta. Abia astept sa vina randul altei prajituri facuta dupa pattern-ul asta!


4 comentarii:

  1. Ce frumos arata si ce blat fraged!
    Imi vine sa musc din coltu' asta ce se-ndreapta spre mine :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. da, s-au potrivit toate pana la urma :)nu stiu, fac ce fac si tot la tarte ajung :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac mult si dulci si sarate. De fapt, la toata familia, mai ales cele ce au carnitza si branza :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si noua ne cam plac, pe langa ca se fac iute :)

    RăspundețiȘtergere