luni, 6 iunie 2011

Supa crema de loboda

O supa neasteptat de buna, cu loboda gasita cu greu si cumparata cumva pe sub mana, daca puteti crede asa ceva. Eu vroiam neaparat sa iau loboda roz, insa cand am ajuns in piata noastra de cartier, babutele disparusera din cauza politistilor. E deja o faza clasica, imediat ce afla ca vin astia, lasa marfa si se duc. Nu-i prima data cand ratez ori menta, ori diverse frunze, ca nu-i cine sa le vanda. Si dansii, domnii politisti, nu pleaca pana nu fac ordine. Dupa o ora, cand m-am intors, am reusit sa iau loboda direct din plasa de la o doamna pregatita sa plece in orice moment. Au fost doar cateva frunze roz, capatate de la o clienta care nu le vroia, la schimb cu unele verzi. Traficam, traficam, ce sa facem, daca n-avem gragina (gradina) proprie. 

Am facut o supa extrem de simpla, nici macar nu am folosit unt, ceea ce e o premiera pentru mine. Am calit ceapa in ulei pana s-a inmuiat bine, apoi am adaugat loboda tocata si le-am amestecat usor, lasandu-le sa se gateasca pe foc mic pana s-a inmuiat si loboda. Am acoperit cu apa, am lasat sa dea in clocot si la final am adaugat usturoi dat pe razatoare si putin marar. Am pasat totul foarte bine si am mai dat supa intr-un clocot. 

E buna si calda si rece, cu crutoane sau fara, sau cu frunzulite de usturoi verde. Se intelege foarte bine cu sana, Nutriday am folosit eu, o racoreste placut si imbunatateste gustul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu