luni, 13 iunie 2011

Prajitura cu visine

O prajitura foarte simpla, cu visine proaspat culese. Au fost prea putine pentru gem, asa ca am optat pentru prajitura. Am avut cam 2 kg si jumatate de visine, fara samburi. Le-am fiert cu zahar si un cub de unt, nu au mai stat la scurs in prealabil, de graba. Le-am scurs apoi bine de zeama, pe care o pastrez la frigider, nu stiu inca pentru ce. Intre timp, am facut un aluat din: 450 g faina cernuta cu un plic de praf de copt, 150 g unt, 1 galbenus batut cu jumatate de iaurt mic si 4 linguri de zahar. Am framantat faina cu untul (la temperatura camerei) pana la obtinerea unui aluat sfaramicios, apoi am adaugat amestecul de galbenus cu iaurt si zahar si-am framantat pana s-a format bila de aluat. Aluatul obtinut l-am lasat la frigider cam 2 ore, e de-ajuns si juma' de ora, doar ca eu am mai avut si altele de facut in timpul asta. Daca il lasati mai mult de o ora la firgider, scoateti-l cu 30 de minute inainte sa lucrati cu el. L-am impartit in doua si am intins doua foi dreptunghiulare, pentru tava de 21x32 cm. Am nivelat frumos visinele pe prima foaie intinsa in tava tapetata cu hartie de copt, am acoperit cu a doua, pe care am intepat-o din loc in loc ca sa mai si rasufle. Am dat la cuptor, la 180 de grade, pana s-a rumenit usor. Odata racita, am presarat cu zahar pudra. 

E o prajitura tare bunuta, o sa repet si cu alte fructe si poate cu mici modificari la aluat, pentru ca il vreau fraged spre pufos, cumva. 



6 comentarii:

  1. n-am obiceiul sa salivez la poze, dar prajitura asta chiar imi face pofta! abia astept sa am si eu niste visine ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Apetisanta si racoritoare !! O feliuta si pentru mine, te rog ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mai primesc o tura (sper!) la sfarsit de saptamana si mai vine si zmeura, daca nu, ma duc eu la ea ca-i mai misto s-o culeg cu mana mea :).

    trimit, Anto, acuma vine :)) neaparat de incercat cu visine.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata divin! parca si simt gustul :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Visine?M-ai chemat?
    Le ador si orice reteta e binevenita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zazu,e foarte misto, ca-s dulci acrisoare si na, ii genul meu de prajitura :)
    Lilly, oricand, daca vrei mergem si la cules in gradina la bunicul meu, ca mai is destule :))

    RăspundețiȘtergere