marți, 7 iunie 2011

Mini cheesecakes cu ricotta, iaurt si capsuni

Prajiturelele astea sunt o incantare si se fac mult mai usor decat ar parea. Nu sunt migaloase, desi sunt asa mititele si aparent mai pretentioase. Arata foarte bine si va puteti juca frumos cu combinatiile de crema de branza -  fructe. Eu am ales o varianta usoara, din iaurt Delicios Nutriday cu capsuni si ricotta. 

Pentru crema am folosit: 200 g ricotta, 125 g iaurt, 1 lingura de miere, 2 linguri de zahar pudra vanilat, esenta de lamaie, trei foi de gelatina si bucatele de capsuni. Se mixeaza bine toate ingredientele pentru crema, se incorporeaza fructele si la sfarsit gelatina. O lasam la hidratat in foarte putina apa rece, practic cat sa se poata inmuia. Odata hidratata, se scurge toata apa si se stoarce foarte usor gelatina. Gelatina s-a topit imediat ce am adus oala deasupra flacarii aragazului, deci NU asezati oala direct pe ochiul de aragaz. Sugerez sa folositi foi de gelatina, se lucreaza foarte usor cu ele. Mai intai am amestecat cateva linguri de crema cu gelatina, apoi am omogenizat si restul. 

Blatul de biscuiti l-am facut din 150 g biscuiti integrali macinati, Gullon folosesc eu, amestecati cu 80 de g de unt topit. Asezati hartiutele de briose in tava inainte sa faceti cosuletele. Cosuletele de biscuiti se fac foarte usor cu lingurita, mai intai tapetati peretii hartiei pentru briose cu biscuiti, apoi baza. Turnati crema in cosulete si dati-le la la frigider pana ce crema se intareste usor si capata consistenta specifica unei creme cu gelatina. Eu am pus cateva si la congelator, cred ca s-ar comporta foarte bine si daca sunt umplute cu inghetata, sper sa incerc la un moment dat. Mi-au iesit 12 prajiturele, s-au mancat rapid, deci dublati  cantitatile. 




Se manevreaza usor, se pot servi si fara hartiuta de briose. Din congelator:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu