joi, 16 iunie 2011

Gogosi

Le-am facut intr-o zi racoroasa, de mare pofta. Adevarul e ca pot manca oricand gogosi, daca pun si o inghetata si ceva fructe langa, e deja minunat. Se fac mult mai usor decat credeam eu, nu mai facusem pana atunci si mi se parea greut. 

Am folosit: 500 g faina, amestecata cu 1 plic drojdie si framantata cu 3 linguri bune de untura (ca pentru aluat sfaramicios), 1 galbenus batut cu 200 ml de lapte caldut si 100 g de zahar. Excesiv de simplu. Nu le-am aromat cu nimic de data asta, as fi pus si iaurt ori smantana in aluat, dar n-am avut. 

So, se framanta aluatul din ingredientele in cauza si se lasa la dospit o ora. Dupa aceea se intinde in foaie ca pentru cozonac si se fac formele cu paharul sau cu ce doriti voi. Se mai lasa la crescut 30 - 40 de minute, apoi se prajesc in baie de ulei incins. Fiti pe faza la intors gogosile, ca se bronzeaza repede daca e uleiul incins cat trebuie, deci veti termina rapid cu prajitul. Le-am presarat cu zahar pudra vanilat si le-am mancat fara prea multe retineri din cauza de calorii s.a.



4 comentarii:

  1. ce pofta mi-ai facut!!!arata super!si eu sunt mare fan gogosi!mama mereu facea cam 1 data pe luna atunci cand eram mici.

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie mi-i pofta si-acuma, si ieri, oricand :)la noi tocmai ca nu se prea faceau, nici bunicile, nici mama, se faceau colacei/turte/langosi, cred ca de-aia imi plac mie mai mult gogosile, ca nu prea-mi dadeau :))

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie sa-mi fac si eu curaj odata si sa trag niste gogosi, ca prea bine arata!!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai daca prinzi o zi mai racoroasa ... cu un gem proaspat, cred ca-s numa bune :)) acusi fac iara :)

    RăspundețiȘtergere