marți, 7 iunie 2011

Cartofi noi la cuptor cu ceapa si slanina si sos de iaurt cu castraveti, usturoi si patrunjel

No, ce poate fii mai bun in perioada asta decat niste crumpi noi rumeni cu o tzar' de clisa si ceapa coapta? Si cu sosul meu deja favorit, rece, de la frigider? Poate doar ciresele, dar ele sunt din alta categorie. 

Cartofii i-am ales cat mai mici, sunt tot din gragina, la fel si ceapa verde. I-am sarat cu sare grunjoasa, i-am stropit cu ulei si otet balsamic. Eu nu am mai avut rabdare sa-i oparesc, voi o puteti face. La noi, la Cimisoara, ii tare cald, asa ca scurtam programul de functionare a aragazului pe cat posibil. Am asezat strategic feliutele de slanina, am rasnit ceva piper peste toate cele din tava si am dat la cuptor la foc mare, am mai intors cartofii ca sa se rumeneasca uniform. 

A se consuma neaparat calzi, cu ceva branza faramitata deasupra si cu sosul de aici, facut cu iaurt Nutriday Natural de data asta. Ca sa fiu mai explicita, taiati cubulete castravetii, ii sarati si ii lasati la scurs. Intre timp, faceti o pasta la robot din usturoi (neaparat!) verde, patrunjel, menta proaspata, daca aveti, ulei de masline si zeama de lamaie, apoi adaugati iaurtul si mai mixati cateva secunde. Adaugati la sosul asta castravetii, potriviti de gust si gata. Lasati-l la frigider o juma' de ora inainte sa-l turnati peste ceva cald si rumen, proaspat scos de la cuptor. In cazul nostru, cartofi noi. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu