marți, 24 mai 2011

Fasole batuta cu varza murata, a.k.a. pasula sleita cu curechi

Am mai zis eu de combinatia asta, o faceau bunicile in post. Nu se compara cu nimic altceva, va zic! Am facut si eu, dar totusi parca nu-i la fel cu ce tin minte. Nu stiu daca voi nimeri vreodata gustul acela, dar merita sa tot incerc. 

Nu-i nimic complicat: fasolea batuta bine se intelege perfect cu o mancare de varza murata simpla de tot. Se toaca varza marunt, la fel si ceapa - eu am pus o ceapa mica la juma' de varza, as zice ca nu strica sa fie 2 sau chiar 3 cepe. Se caleste usor ceapa, apoi se adauga varza si se mai invarte putin in oala. Se toarna apa cat sa acopere binisor varza, caci mancarea asta trebuie sa ramana totusi zemoasa, asa o tin eu minte. Se acopera si se lasa sa fiarba incet, pana se inmoaie varza si mai scade lichidul. Spre sfarsit, am lasat sa fiarba fara capac si-am aromat-o lejer cu marar si leustean tocat, am condimentat cu boia dulce si piper. Si cam atat, garantez ca se va manca cu multa pofta. 


Un comentariu:

  1. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Delia.. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere