luni, 16 mai 2011

Back home si o zi de cozonaci

Am revenit, dupa o rupere de rutina destul de brusca, ca sa nu zic brutala. Saptamana asta o luam de la capat si treaba cu no alarms and no surprises ma indoiesc ca va fi valabila, dar ne-am obisnuit. 

Ca sa nu stau degeaba, m-am pus pe copt. Au fost si cozonaci si paine, ca tot vroiam sa repet experienta cu cozonacii. Nu-s facuti cu faina de trei de zero, sunt din faina de 650, ca asta s-a gasit prin casa. Reteta e tot a Gabrielei Cara, numai ca de data asta am folosit 6 galbenusuri in loc de 5 si 280 g de zahar, i-am vrut un pic mai dulci. Au fructe uscate, parte inglobate in aluat la framantat, parte presarate pe foaia de aluat inainte de rulare. Am folosit 150 g de unt si 50 ml de ulei, la fel ca data trecuta. Si au fost oua de la buna, de asta si culoarea. Mie imi place cum au iesit, ar fi fost si mai misto daca aveam faina de 000. Ramane pe data viitoare. Am facut 4 cozonaci mititei dintr-un kg de faina, unul e deja mancat.

Saptamana asta ma tare indoiesc ca voi apuca sa gatesc ceva, iar sa pozez, nici atat. Asa ca va doresc zile senine si mancare buna, pana ne stabilizam cat de cat :). 



2 comentarii:

  1. cand vad cozonac asa ma apuca o pofta :)). si din cate vad nu e mare filosofie. mie mi-a fost tare teama sa ma apuc de cozonac, dar parca vad ca o sa fac si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. pai chiar nu e, iti zic :), asa ca go for it. iti vor iesi din prima, nu vad de ce nu :).

    RăspundețiȘtergere