joi, 28 aprilie 2011

Tort cu capsuni si mascarpone

E un tortulet aniversar, foarte simplu, caci trebuia facut repede, repede! Mie imi place mult de tot tortul din reclama Oetker, cu capsunile mirate, asa ca am preluat ideea pentru tortuletul meu. Blatul e cel de aici, l-am insiropat lejer cu Angelli Cherry. Crema e de aici (fara stafide), difera doar cantitatile si mai are si frisca: 500 g mascarpone, o cutie mica de smantana lichida Dorna, iar frisca am pus la ochi, cat sa devina crema mai pufoasa. Am aromatizat-o cu esenta de vanilie si rom. Am preferat sa nu amestec capsunile maruntite in crema, am asezat mai intai un strat de crema pe blatul de la baza, apoi am presarat capsunile si am intins alt strat de crema, am acoperit cu cealalta jumatate de blat. Ca sa nivelez crema cat mai frumos la exterior, am folosit un soi de spatula de genul asta, dar patratoasa, se gasesc la Praktiker. Am prins pontul asta de la un bucatar si-am tinut minte, merge destul de usor cu instrumentul asta. 

Restul a fost joaca. Tortul l-am ornat cu poshul cel nou, cu care ma impac un pic mai bine. Ochii i-am facut tot cu poshul, iar bilutele negre le-am facut cu o varful unei scobitori, inmuiat in ciocolata topita. Ofcors ca m-a pufnit rasul uitandu-ma in ochii capsunelor, am ras in hohote de una singura. Acuma nu stiu daca asta ar trebui sa fie efectul, dar eu m-am simtit bine. Capsunile cu strabism sunt si ele terapeutice. Iar colegului i-a placut.




Daca vreti sa incercati combinatia asta, puteti alege un blat mai pufos si chiar cicolatos, cel pentru care am optat eu a fost cea mai rapida varianta. Crema asta nu e deloc gretoasa, in loc de smantana lichida merge iaurt gras, daca vreti ceva mai fresh. E misto oricum. 

3 comentarii: