joi, 14 aprilie 2011

Tarta cu fructe de padure, gem de afine si prune

Am facut combinatia asta de fructe si gem pentru ca mi-am dat seama ca nu-mi ajung fructele de padure pentru o umplutura decenta. S-au potrivit insa, am avut un amestec dulce-acrisor tocmai bun pentru tarta. Desigur ca merge cu inghetata sau frisca sau mascarpone mixat cu miere si arome, e un desert de-a dreptul delicios.

Fructele de padure nu le-am mai lasat sa se decongeleze (am avut aprox. 400 g, congelate fiind), le-am pus la fiert cu o lingura de unt, esenta de vanilie, miere si zahar pudra. Am lasat sa clocoteasca pana am obtinut un sirop grosut, pe care l-am pus la pastrare intr-un borcan, la frigider. Le-am lasat la scurs intr-o sita, impreuna cu prunele din compot.

Aluatul este cel de aici. L-am impartit in 2, pentru ca urma sa acopar fructele cu crumble. Din jumatatea ramasa am facut biscuti. 

Pentru crumble, am folosit 100 g faina, 50 g unt si 40 g zahar brun. Am plasat si cate un sambure de nuca pe ici, pe colo. Se pot macina si amesteca in crumble. Ideea e ca se pot improviza umpluturi foarte faine din ce aveti prin camara, in mod sigur exista cel putin un soi de gem ori compot.   



Aluatul se preteaza foarte bine pentru biscuiti fragezi. I-am umplut cu gem de macese.

4 comentarii:

  1. ah, ce bun trebuie sa fie! ca de aratat, arata nemaipomenit, asta pot deja sa zic sus si tare :))

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, a fost chiar buna, noua ne cam plac tartele, de-aia le cam repet in diverse forme.

    RăspundețiȘtergere
  3. crumble-ul este exact ce trebuie pentru tarta asta! eu am presarat si fulgi de migdale peste crumble si a fost o infratire excelenta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tarta asta tin minte ca a fost o improvizatie destul de reusita :). si, da, merge cu ceva crocant deasupra.

      Ștergere