joi, 7 aprilie 2011

Rulouri cu porc, slanina, ceapa verde si leurda

Acum sa nu aveti impresia ca mananc in continuu leurda, la fiecare masa a zilei. Nu, desigur ca nu abuzez. 

Ceapa asta verde infasurata in felie de carne am vazut-o la Adi Hadean, daca-mi aduc bine aminte, facuta pe gratar. Mi s-a parut foarte misto si cum s-a nimerit sa am toate ingredientele pregatite, am rulat si eu. Am taiat slanina felii transparente. Am rupt coditele frunzelor de leurda ca ar fi incomodat, nu de alta, oricum au ajuns tot in tava. Pe felia subtire de carne am pus cate o feliuta de slanina, o frunza de leurda si apoi fie le-am "invartit" in jurul unui fir de ceapa verde, fie le-am rulat si le-am infipt in scobitoare ori bat de frigaruie (tepele au stat in apa calduta cam juma' de ora in prealabil). Daca aveti noroc de vreme buna de mers la gratar, puteti pregati niste rulouri de genul asta. Ioooi, ce bine vor prinde! As zice sa nu va sfiiti de slanina sau ceva afumatura de legatura intre carnea proaspata si iarba, ca le va imprumuta gust tare bun. 

Toate astea au mers in tava tapetata cu hartie de copt, la temperatura mare. Le-am scos frumos rumenite si-am pus alaturi un piuré clasic, in care am amestecat leurda maruntita. 



Sectiuni la ceapa infasurata:


3 comentarii:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare ingenioasa idee , iar produsul final arata tare tare bine ! Musai trebuie incercat!

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a placut mult, ceapa a ramas frageda, as vrea sa incerc si la gratar (afara) cu o halca mai grosuta de carne :). pana una, alta, ma gandesc sa fac si cu un piept de curcan, nu cred ca ar fi rau.

    RăspundețiȘtergere