sâmbătă, 2 aprilie 2011

Pulpa de curcan cu legume la cuptor

Nimic deosebit, o friptura de curcan (de casa), doar ca-i gatita incet de tot, ceea ce eu nu prea am rabdare in general. Initial am fiert pulpa pentru supa, dar nu cat sa se desprinda carnea de pe os. Apoi am sarat-o si-am uns-o cu untura de gasca, which I love, dar fac tot posibilul sa evit s-o folosesc des. Am mai uns-o si cu pasta de ardei dulce, am presarat boia si-am asezat-o-n tava pe pat de morcovi, ceapa, usturoi si ardei (taiate mare, usturoiul lasat intreg). Desigur, nu m-am putut abtine si am mai aruncat pe ici, pe colo niste untura, ca sa-si traga si legumele, am turnat si putina apa, ca sa fie lichid pe fundul tavii; am stropit totul cu zeama de lamaie si-am dat tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cam la 160 de grade la cuptorul meu. La final am descoperit-o si-am marit focul, de s-a crocantit pielea de pe curcan. Si iacata un pranz, ma rog, mai mult spre cina, asa.

Later edit: am uitat sa zic ca am introdus si niste frunze de leurda sub pielea curcanului inainte de a-l da la cuptor, acum leurda isi cam pierde aroma la copt/gatit in general, dar eu nu pierd ocazia s-o folosesc. Fug in piata, ca deja-i 9. Weekend bun si gustos sa va faceti, v-am tzucat!



4 comentarii:

  1. asa-i ca usturoiul ala intreg, copt, face toti banii :))? mie imi place mult de tot, sa il intind pe urma fie pe o felie de paine, fie pe carne! o nebunie de arome!

    RăspundeţiȘtergere
  2. o daaaa, si eu fac la fel, e bun tare :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. arata bine ...dar colcaie in ulei

    RăspundeţiȘtergere
  4. nu-i bai, anonimule, se poate reduce cantitatea, daca esti mai finut, asa. si nu e ulei, e fix untura ;), iti dai seama? :))

    RăspundeţiȘtergere