luni, 4 aprilie 2011

Prajitura cu prune uscate

Am vrut o prajitura pufoasa pentru weekend si m-am tot gandit ce blat sa aleg, desi, cate optiuni poti avea pentru un blat pufos? Ingredientele basic sunt aceleasi. Am ales pana la urma o varianta, luasem de dimineata niste prune si m-am gandit ca o sa iasa o prajitura buna.

Ingrediente:

250 g faina
200 ml lapte
100 g unt
100 g zahar
2 oua
1 plic praf de copt
1 lingura cacao
50 g miere
1 lg-ta scortisoara
esenta de rom
coaja de lamaie confiata

Conform retetei, ar fi trebuit sa pun si 100 g de fructe confiate pentru ca era un blat mai de Craciun, asa. N-am pus.

Am batut galbenusurile cu untul moale, zaharul si mierea, separat am batut spuma albusurile. Am turnat laptele peste amestecul cu galbenusuri, plus esenta de rom, am omogenizat bine. Am adaugat apoi faina in ploaie, amestecata deja cu praful de copt, cacaua si scortisoara. In sfarsit, am incorporat si albusurile, cu grija, amestecand de jos in sus, plus coaja de lamaie. Odata turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, am asezat prunele la suprafata si cativa samburi de nuca. A fost gata in aprox. 45 de minute, la 180 de grade.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu