sâmbătă, 30 aprilie 2011

Miel copt cu sos de usturoi si castraveti

Cum ziceam, n-am fost acasa de Pasti, asa ca nu am gatit miel. I-a venit randul acum. Am preluat metoda colegului, de regula el se ocupa de miel. El face un o pasta din leustean, usturoi, vin alb, sare, piper, boia si ulei, toate puse la robot. La toate astea eu am adugat zeama de lamaie si am folosit usturoi verde, deci n-am schimbat mai nimic. Am impanat carnea cu bucatele de slanina si usturoi, am uns-o cu pasta de leustean si-am dat-o la cuptor, acoperita cu folie, descoperita la final ca sa faca crusta rumena. Ideal e sa stea la marinat macar o ora, doua, insa noi trebuia sa mancam si cum n-am pregatit-o din timp, n-a prea stat.

Am facut un sos de care sunt chiar incantata, il pot manca si gol, dar ma abtin. Nu e chiar tzatziki, dar are (si) castraveti, pe care i-am tocat cubulete si i-am lasat la scurs cu putina sare. Am pus la robot patrunjel (cu darnicie!), cateva frunzulite de menta, usturoi verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si smantana - aici depinde ce consistenta doriti, incepeti cu 2 linguri si apoi mai puteti adauga. A rezultat un soi de mujdei, la care am adaugat castravetii scursi. E favoritul meu pana acum, am mai facut inainte si cu iaurt, fara castraveti, insa merge excelent cu castraveti pentru ca aduc plus de prospetime. 

Ce sa zic, imi place mult mielul cu sosul asta, am mancat si cu cartofi rumeniti la cuptor, simplu si bun. Insist sa incercati sosul ca n-o sa va para rau deloc!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu