marți, 15 martie 2011

Somon cu cartofi si sos de marar

N-am intentionat neaparat sa gatesc fish&chips, dar am avut cumva o varianta, destul de lejera. Colegul a zis ca vrea sos de marar. N-am inteles de ce, ca el nu sufera mararul; l-am facut, nu mai mancasem de tare mult. Somonul oricum vroiam sa-l gatesc, asa ca a rezultat combinatia asta, bunicica, zic eu. 

Am prajit pe ambele parti somonul foarte bine scurs, sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie, in foarte putin ulei si foarte putin unt, cam 3 minute pe fiecare parte. Cartofii feliati subtire i-am asezat cat de cat rasfirati in tava tapetata cu hartie de copt. I-am condimentat si i-am presarat cu amestec de ierburi uscate, i-am stropit cu ulei si i-am dat la cuptor, la 200 si un pic de grade, pana s-au rumenit. Au fost usor uscati in varianta asta, dar asa i-am si vrut, un soi de chipsuri. 

Sosul de marar e facut ca aici, doar ca i-am adaugat ceapa si usturoi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu