joi, 10 martie 2011

Salata de cartofi cu varza murata si costita afumata

No, am si io cateva idei culinare fixe, una dintre ele fiind potriveala asta de ingrediente. Daca rasfoiti blogul, o s-o mai gasiti si-n alte forme. 

So, am prestat salata asta la repezeala si cu o foame devenita destul de presanta, pe de-o parte. Pe de alta parte, motivul extrem de practic a fost ca trebuia sa consumam cumva mezelul asta pe care nu stiu de ce l-am cumparat; o halca de costita din aia de la magazin. Un soi de carne introdus rar si total gresit in alimentatia noastra, pe care, sincer, nu stiu cum si de ce ajungem s-o cumparam. Acuma-s mai lamurita insa ca niciodata ca NU NE PLACE, NU E BUNA, NU E NECESARA. Desi, recunosc ca pe mine gustul ei artificial ma prosteste rau si-mi cam vine s-o mananc. O sa facem insa cumparaturi mult mai rational, garantez eu asta ;).

Oricum, combinatia de carne afumata + cartofi + varza murata trebuie incercata barem o data, zic eu. Cartofii i-am fiert taiati cuburi, am rumenit bucatelele de costita in tigaie antiaderenta, fara ulei. Am amestecat apoi cartofii cu carnea, ceapa verde, varza murata tocata si feliile de castravete murat, am turnat putin ulei de masline, moare de la varza, piper, boia si gata. Scriind postul asta, mi-am adus aminte ca am mai facut ceva foarte similar, salata cu cartofi copti si muraturi. Ambele variante sunt la fel de misto. Eu am incercat salata asta si cu maioneza, dar mi-a placut mai mult fara. Nu mai zic cat de buna ar fi cu carnati de casa foarte uscati sau orice alt mezel afumat, dar de casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu