marți, 1 martie 2011

O galeata cu ciocolata si o primavara care se lasa asteptata. Trufe cu migdale si visinata.

Pai da, ca primavara asta ii taaare dorita de toata lumea, si lumea nu mai are rabdare. Primavara asta e chiar capricioasa si probabil se gandeste satisfacuta ca o sa ne surprinda ea cu soare si verdeata atunci cand o avea chef. Nu mai stiu cum a fost anul trecut pe vremea asta, dar tin minte o zi cu fulgi imensi si zapada pufoasa, candva in martie. Nu m-as mira daca martie asta ne va primi la fel. Acum e doar frig, dar frig, nu gluma. Ca iarna.

Si daca tot e zi cu martisoare, am si eu o galeata cu ciocolata pentru voi, dulce-amaruie, asa cum ne amageste si primavara de la distanta. Vorba vine, galeata, e doar o galetusa. 

Sa revenim la trufe, deci. Sunt tot din ciocolata neagra, dar au bucati crocante de migdale usor rumenite si aroma de visinata. Au textura mai cremoasa decat cele de aici, am folosit alte cantitati si alta metoda de lucru, mai precis: la 200 g de ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida si 50 g unt; un pumn de migdale tocate si un praf de sare, o lingura de visinata si apoi inca o lingurita, mi s-a parut ca mai cere. Am adus frisca la punctul de fierbere, apoi am incorporat patratelele de ciocolata, amestecand, amestecand; apoi untul, visinata si migdalele. Amestecul l-am lasat peste noapte in frigider. A doua zi, am avut o crema potrivit de solida ca sa poata fii modelata. Le-am modelat, dat prin cacao si le-am pus la congelator, depozitate tot ca aici

Vine ea si primavara, candva. Baba mea-i pe 7, ca-n fiecare an. Sper sa fie cu soare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu