marți, 22 martie 2011

Eclere cu crema de mascarpone si sos caramel

Pofteam de mult la eclere. Am vazut ca se fac destul de usor, trebuie numai sa tii cont de cateva chestii ca sa-ti iasa. Aluatul l-am facut dupa reteta Andei Oana, doar ca am scazut 25 g/ml din toate cantitatile de ingrediente si un ou. Eu zic ca mi-au iesit destul de ok pentru prima incercare. Anda Oana (a carei fana sunt, by the way :)) descrie toate etapele de lucru, daca le respectati, e de bine :). 

Crema am facut-o din mascarpone (250 g) si 1/2 cutie de smanatana dulce (cutie mica de Dorna pentru gatit), plus o lingurita de miere si zahar pudra dupa gust si un pic de esenta de vanilie, toate astea batute bine cu mixerul si adaugat la crema obtinuta un pumn de stafide tinute in prealabil in amestec de apa cu alcool, bine stoarse.  

Le-am mazgalit cu sos caramel, mi se pare ca face o combinatie tare reusita cu crema de mascarpone si gaocile de aluat. Am intentionat sa prajesc si niste samburi de nuca si sa-i maruntesc, apoi sa-i presar peste prajiturele, dar m-am grabit sa pozez si sa mananc si n-am mai facut-o. Eu zic sa incercati, ca un plus de crocant chiar nu le strica. Eclerele mele sunt micute, cat sa incapa o data-n gura, deci se mananca rapid si usor. 
  



6 comentarii:

  1. arata si cred ca au un gust super super bun!
    felicitari pentru reteta! :)
    o voi incerca si eu! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. mie-mi plac mult, sa-ncerci ca n-o sa-ti para rau deloc :))am vrut sa mai fac si o crema de cioco din frisca lichida + cioco + unt, ca la trufe, dar mai lichida, dar n-am mai avut rabdare. sunt bune si numai cu crema de mascarpone si un pic de caramel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos blog, bune de tot mancaruri,
    multe-multe idei de pastrat!

    RăspundețiȘtergere
  4. asa sper si eu :), mi-i drag de el, ce sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  5. arata minunat!!!! eu inca te mai astept in provocare.. mai sunt cateva zile.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. stiiiu :)), vin si eu foarte curand, sper chiar azi :).n-am vrut sa intarzii atat, dar iata ca s-a intamplat. te pup!

    RăspundețiȘtergere