joi, 24 martie 2011

Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi

Am tot vazut pe bloguri cartofii astia rumeni, bineinteles, in mai multe variante, din care am retinut esentialul (cred). Eu de obicei la cuptor gatesc cartofii, daca-i vreau crocanti in exterior si moi in interior sau chipsuri-like, in diverse combinatii cu/fara carne sau legume. Extrem de rar mancam cartofi prajiti, am dobandit un soi de reticenta fata de uleiul care bolboroseste in tigaie.

Cartofii imbracati in sosul asta mi-au chiar placut, desi as fi putut pune mai mult usturoi. La aprox.1 kg de cartofi, am folosit 5 catei de usturoi, 1 lingura cu varf de mustar, o lg-ta boia de casa, 4 linguri de ulei, 1 lg-ra zeama de lamaie, sare si ierburi aromate. Se pun toate astea la robot si se mixeaza pana obtinem un sos - eu n-am mai pus insa ierburile uscate ca erau deja maruntite, le-am presarat peste cartofi inainte sa intre la cuptor. Se scurg bine cartofii si se toarna amestecul din ingredientele de mai sus peste ei, se amesteca bine sa fie imbracati uniform si se transfera in tava preferabil tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pana-s fain rumeniti. Au fost neasteptat de moi in interior, ca si cand ar fi fost fierti in prealabil. 

Cum spuneam, aromele conteaza, asa ca data viitoare o sa fiu mai generoasa cu usturoiul si mai vad eu cu ce pe langa. Buni, chiar buni si ma gandesc ca s-ar intelege bine cu niste radacinoase in acelasi sos, in aceeasi tava. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu