miercuri, 30 martie 2011

Aperitiv cu leurda, somon afumat si branza

Am facut paneer, se face foarte usor. E o branza dulce foarte buna, imi aminteste de branza pe care o mai mancam la sat, la bunici, acum multi ani. Eu acum am lasat-o simpla, dar se poate sara si aromatiza cum va place. Odata scurs tot zerul, ia forma vasului in care-ati lasat-o la scurs (eu am lasat-o in sita, invelita-n tifon) si se taie frumos. 

Am facut rapid niste rulouri cu somon afumat, leurda si branza. Am taiat somonul fasii - inainte sa faceti asta, vedeti cat e de lata frunza de leurda, eu l-am taiat prea ingust, dar e ok si asa. Nu m-am gandit ca trebuie sa le potrivesc cand m-am apucat, no, next time o sa fiu mai atenta la detalii :). Am pus fasia de somon pe frunza, un cub de branza si am rulat de la varf spre codita, apoi am infipt o scobitoare in rulou si gata. E foarte buna combinatia, cum altfel? Se pot stropi cu zeama de lamaie, pipera, presara cu marar, etc., cred c-ar merge si cu o bucatica de apio infipta-n bat, se potriveste si cu paine neagra prajita (o tartina micuta). In loc de paneer, cred c-ar merge si mozzarella.

 

2 comentarii: