joi, 10 februarie 2011

Tarta cu mandarine

Am refacut tarta asta, ramane una dintre preferatele noastre. De fapt, eu am facut-o de mai multe ori de la prima incercare, cu diverse fructe, am pus si mac in compozitie, coaja de lamaie, se poate varia destul de mult.

Daca vreti sa obtineti un aluat de-a dreptul fraged-pufos-usor nisipos, neaparat folositi untul foarte moale. Nu topit, insa moale rau. Altfel, aluatul va creste oricum, ca are praf de copt, dar nu va avea textura pufoasa. Si e foarte usor de lucrat cu mixerul, cel putin pana la etapa in care vine incorporata toata faina, acolo merge mai greut pentru ca aluatu-i consistent si se-mpotmoleste usor unealta. Eu il folosesc pana la capat (adaug faina cernuta cu praful de copt progresiv si o amestec lejer cu lingura in compozitie, inainte sa folosesc mixerul; nu de alta, dar altfel zboara faina in toate partile).

Tin sa precizez lucrurile astea pentru ca am facut-o in both ways, si e mai bine cu unt moale. Daca nu-i destul de "caldut" untul, aluatul o sa fie usor crescut si relativ crispy, which is not that bad, dar nici excelent. Si e si mai misto daca folositi zahar pudra inclusiv la aluat. Din punctul meu de vedere, merge foarte ok cu fructe usor acrisoare (cat mai multe), asezate deasupra, odata intins aluatul in tava. Asta in ideea ca o veti pudra cu zahar dupa aceea.

In ciuda incoerentei constatarilor mele, sper ca n-au fost complet inutile.



Bineinteles, cu sos caramel, care o sa cam tot apara pe aici :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu