joi, 17 februarie 2011

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

Asta-i o varianta de tarta care va salveaza timp. Trebuie facut doar un aluat rapid si-o crema din putine ingrediente, pe langa pregatirea fructelor. 

Aluatul eu l-am facut cu untura. E foarte ok si cu unt, eu am vrut insa sa vad cum e cu untura. Am fost foarte multumita de el, e foarte fraged, se potriveste la tipul asta de tarta. Trebuie manevrat cu grija, altfel se poate rupe, l-am lasat in forma de tarta din acest motiv. Am folosit: 300 g faina, 150 g untura, un ou, 50 g zahar pudra. Se poate pune mai mult zahar, fiecare cat tolereaza. Pentru varianta cu unt in loc de untura, se folosesc 200 de g unt, celelalte ingrediente raman la fel. Aluatul se lasa la frigider o ora. 

Crema am facut-o din 250 g mascarpone, 250 g frisca batuta, mixate impreuna cu miere (dupa gust) si esenta de vanilie, lasata la frigider o ora, doua. 

De la mandarine am folosit doar miezul feliat, fara pielite. Le-am lasat sa fiarba incet impreuna cu feliile de banana (au fost 3 mandarine mari si 3 banane, chiar nu-i bai daca-s mai multe fructe), zahar brun si coaja de mandarina, pana s-a legat un sos din zeama mandarinelor si zahar. Nu s-au facut terci, dar nici foarte crocante n-au ramas, presupun ca se-ntelege cat de cat din poza. Am asociat, bineinteles, cu sos caramel. 

E o tarta foarte ok si pentru o petrecere sau sarbatoare relaxata, mie mi se pare ca poate deveni chiar festiva. Frisca ma gandesc ca se poate inlocui cu iaurt, daca se vrea o crema foarte fresh. E clar ca-s multe posibilitati de-a varia cu tarta asta, se pot folosi mere/pere caramelizate, prune cu ceva alcool, capsuni, orice. Mie mi-ar placea o crema aromatizata cu coaja de lime si menta, cu cirese sau ananas sau struguri. Sper sa tina loc de reminder afirmatia asta, pentru cand apar ciresele; cu ananas si struguri se poate face oricand. 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu