luni, 28 februarie 2011

Prajitura cu branza dulce si fructe de padure

Am gasit la Auchan deja celebrele fructe de padure congelate. Ultima data cand am fost imi spusese un angajat ca "aaaa, nu mai tinem", dar am aflat acum cateva zile de la o fata simpatica de pe feisbuc ca sunt. Ne-am urnit pana acolo si a meritat.  

Am ales sa fac o prajitura cu blat de cacao si o crema de branza dulce (400 g) + smantana grasa (aprox. 170 g) + 3 linguri bune de miere, toate ingredientele mixate bine cu mixerul, desigur. A, am mai pus si o lingura de visinata la amestec. E un fel de cheesecake pana la urma.

Pentru blat, am mers pe reteta Laurei Sava de aici, cu mici modificari. Am folosit:

3 oua 
100 g zahar
100 g faina
50 g unt moale
2 lg-uri de cacao
1/2 lg-ta praf de copt 

Am mixat bine de tot untul moale cu zaharul si galbenusurile (toate odata), separat am batut spuma albusurile. Apoi am omogenizat cele doua amestecuri si-am adaugat faina in ploaie, amestecata cu cacaua si praful de copt. Am dat la cuptor, tava unsa cu unt si tapetata cu faina, aprox. juma' de ora, la 180 de grade. 

Mi-a placut mult blatul obtinut, cred ca o sa fie blatul meu de baza pentru torturi de-acum incolo. E buretos, moale si absoarbe frumos lichidele cu care-i insiropat. Eu i-am dat si lui niste visinata, nu multa. 

Si cam atata-i de lucru la prajitura asta, restul e doar joaca. Adica intindem frumos si uniform crema de branza pe blat si deasupra, fructele superbele, pe care le pudram cu zahar vanilat. Daca vrem, facem si poze, daca nu, doar mancam. 





4 comentarii:

  1. arata super!si sunt sigura ca este(a fost )delicioasa!
    si eu voi incerca reteta ta! :)
    o primavara superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. e foarte racoroasa si merge fain crema cu blatul asta si cu fructele. multumesc, la fel iti doresc, numa' sa vina :)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut! Dupa ce se coace baltul si se adauga crema, se mai pune la copt prajitura? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceau Anca! Nu, nu se coace, se lasa la frigider o ora, doua sau cat ai rabdare cu tot cu fructe deasupra, iar zaharul il pudrezi cand o scoti sau chiar cand servesti, pe fiecare felie in parte.

    RăspundețiȘtergere