marți, 22 februarie 2011

Paine din faina de secara, faina neagra si tarate

O paine grea, de-a dreptul. Am folosit: 500 g faina de secara, 400 g faina neagra, 100 g tarate, 1 iaurt mic (150 g), 2 linguri ulei de masline, 500 ml apa, 1 lingura miere, 1 lingura sare, faina alba pentru framantat; susan si seminte de in, plus faina si ulei pentru exterior (pensulata cu ulei, presarate semintele, pudrata cu faina alba).

E o paine extrem de consistenta si sanatoasa, de consumat si la dieta. Nu ai cum sa mananci in cantitate mare, datorita consistentei. Se pastreaza fain mai multe zile.
  

2 comentarii:

  1. wow, Painica ta arata excelent. Contine si drojdie sau este ceva de genul painicilor facute de nord-europeni? Intreb in ideea ca as fi tentata sa incerc reteta ta..

    RăspundețiȘtergere
  2. da, are drojdie uscata, 2 plicuri de 7g fiecare (un plic la 500 g faina). numai ca n-o sa-ti creasca prea mult daca folosesti aceleasi fainuri ca mine, comparativ cu cele facute doar din faina alba/neagra/integrala, o sa fie o paine compacta si supersatioasa. si na, se framanta ceva mai greut :).

    RăspundețiȘtergere