joi, 3 februarie 2011

Legume coapte

Dupa cum am mai zis, ma stradui sa renunt la mancaruri grele si cu multe calorii, cat pot. Nu-mi iasa foarte bine. Mai strecor cate-o slanina pe unde apuc, mai prajituresc, fac tot posibilul sa asociez sosul cramel cu diverse. Daca nu reusec, il mananc cu lingura din borcan. Sau din cescuta, dupa ce-l incalzesc la microunde. Dar na, voi reusi eventually.

Legumele coapte-s foarte bune, in orice combinatie. De data asta am avut: sfecla, ceapa, praz, dovlecel, ardei, ciuperci - toate feliate, morcovul taiat pe lung si usturoiul in coaja. Puse in tava tapeteta cu hartie de copt (ma scuteste de efort inutil la spalat vase), condimentate, stropite cu zeama de lamaie si ulei, apoi acoperite cu feliute de slanina; lasate la cuptor la foc mare, pana-s rumene si rozalii de la sfecla pe alocuri. Mancate cu pita de casa si nimic altceva.



 

2 comentarii:

  1. cat imi plac si mie legumele facute asa, sau pe gratar! cred ca pot inlocui cu succes carnea, cu care trebuie s-o las si eu mai usor...

    RăspundețiȘtergere
  2. neata :). sa stii ca si mie-mi plac foarte mult, da' nu pot sa las carnea de tot, zau, asa cate-o feliuta chiar merge :). iar la astea slanina le-a dat un gust bestial!

    RăspundețiȘtergere