marți, 15 februarie 2011

Dovlecei, praz si rosii la cuptor si-o supa crema. Din ele, legumele :).

Acest post este despre cum putem transforma, in loc sa aruncam. Legumele astea, in afara de rosii si cateii de usturoi (lasate intregi), le-am feliat gros si le-am pus la copt (la-nceput cu folie, la sfarsit fara), stropite cu ulei de masline, condimentate cu sare si piper. Si-am mai pus si niste fulgi de ardei iute uscat. Ingrozitor de iute, astfel ca a iesit o macare pe care nu am reusit s-o termin, nu tin neaparat sa mananc si sa plang. Sau sa scot flacari pe nas. Bine, nu mi-am dat seama chiar din prima, cand am infulecat-o calduta, pe deja traditionala noastra paine de casa, cu cateva fasii de somon si chiar si-un mot de hrean. Pe la sfarsit, asa, am simtit ca-i grava si ustura. 

Daca faceti, nu faceti ca mine cu ardeiul iute sau alta sursa de iuteala. Am zis sa le mai temperez, asa ca am pasat legumele (in afara de rosii), impreuna cu supa de legume fierbinte. A iesit o supa crema ceva mai blanda, dar tot iute. Am dat-o intr-un clocot, am daugat si-o lingurita de unt. Am reusit sa consum un bol micut, cu cascaval ras deasupra si patrunjel. Cere neaparat crutoane, de paine sau mamaliga. De ce nu, poate chiar bucatele de cascaval pane caldute.

Lasai mai multe poze, ca am avut lumina faina.

 

 


Supa crema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu