duminică, 9 ianuarie 2011

Zeama de cartofi cu carnat afumat

Zeama de cartofi cu afumatura e una dintre preferatele mele. Imi place sa fie mai bogata, cu multe legume si carne, cu cartofii usor sfaramiciosi, deci fierti ceva mai mult decat ar trebui. Asa imi place mie, nu trebuie sa faceti ca mine :). La zeama asta am folosit cartofi taiati cuburi, ceapa, ardei si apio tocate, dar nu foarte marunt; morcov taiat felii si usturoi ras pe razatoarea mica. Am calit carnatii feliati in oala incinsa cu foarte putin ulei. S-au rumenit rapid, am pus peste ei toate legumele si am lasat la innabusit, la foc mic. Am condimentat cu boia, ceva mai multa de data asta, piper si sare. Odata inmuiate legumele, am acoperit cu apa si-am lasat sa fiarba incet. Am mai avut 2 foi de varza murata la congelator, le-am pus si pe ele, nu ca ar fi contat prea mult la gust. La zeama asta ar merge mai multa varza murata si zeama de varza pentru acrit. Eu n-am avut, asa ca am pus zeama de lamaie. Am aromat-o cu leustean uscat si putin tarhon, am pus si usturoiul ras, care-i important la mancarea asta si nu cumva sa lipseasca :)! De obicei nu procedez asa, insa acum am pasat cateva bucati de cartofi fierti, am amestecat cu lichid si-am incorporat in zeama. Nu s-a prea cunoscut, ca a fost cantitate mica de "ingrosala". Tot cu combinatia asta de ingrediente iasa un papricas misto de tot ;). Nu uitati de smantana si ardei iute :). 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu