vineri, 28 ianuarie 2011

Sarmale de post

E a doua oara cand fac sarmale de post, prima data am pus in umplutura si crutoane de paine si am pus prea multe. Au fost mancabile sarmalele, dar n-am fost neaparat incantata. Acum n-am mai pus deloc. Am folosit asa: aprox. 700 g de ciuperci proaspete, o ceasca de orez, 2 cepe, 2 morcovi, o tulpina de praz, un ardei rosu, o mana de stafide si una de samburi de floarea soarelui, rumeniti usor. Toate legumele tocate marunt, in afara de morcovi, pe care i-am dat pe razatoarea mica. Mai intai am calit ceapa, prazul si morcovii rasi, am pus ciupercile si-am lasat pana s-a evaporat apa, apoi am pus orezul si putin bulion; la sfarsit ardeiul, stafidele si samburii, plus patrunjel proaspat tocat si leustean uscat. Le-am dat la cuptor cu apa si vin alb - trei sferturi apa, un sfert vin, si crengute de leustean deasupra. Bune!  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu